Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević preneo je uveravanja predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) da se ne razmatra nikakvo ukidanje ni smanjivanje njihovih prava i da je ministarstvo uvek otvoreno za razgovor.

Đorđević

Đorđević se sastao sa predstavnicima NOOIS - krovne organizacije koja okuplja više od 870.000 osoba sa invaliditetom i njihovih pravnih zastupnika uključenih u organizacije i saveze organizacija osoba sa pojedinačnim i različitim vrstama invaliditeta i naglasio da osobe sa invaliditetom zaslužuju više i bolje.

"Treba koliko već od danas da zajedno i intenzivnije radimo na svim segmentima - finansijskim, normativnim, pa i medijskim", naveo je on u saopštenju koje je prenelo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Ministarstvo je, kako je naveo Đorđević, tu da se zajedno sa predstavnicima NOOIS-a bore za interese osoba sa invaliditetom i da je saradnja države i nevladinog sektora od ključnog značaja za njihovo rešavanje.

Pomoćnica ministra u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević izjavila je da za bolju saradnju izmedju Sektora i lokalnih samouprava ima prostora i da može biti unapredjena i predložila zajedničke posete Ministarstva i NOOIS-a jedinicama lokalnih samouprava kako bi na najbolji mogući način zastupali i ispunili zajedničke interese.

 

Izvor: blic.rs

Objavljeno: 29.07.2017 - 18:36

Izvor: n1info.com

Objavljeno: 29.07.2017. | 16:43>16:46

Baza korisnika