Beograd -- Čelnici Pokreta radnika i seljaka potpisali su danas Protokol o saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS).

Zoran Dragišić (foto: Media centar)
Zoran Dragišić (foto: Media centar)

Kandidat za predsednika Srbije Zoran Dragišić i kandidat za gradonačelnika Beograda ispred Pokreta radnika i seljaka Miodrag Lazić, su se, potpisanim Protokolom, obavezali da će u narednom četvorogodišnjem periodu sarađivati sa NOOIS na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom Srbije.

U saopštenju se navodi da će Pokret radnika i seljaka preko svojih poslanika u Skupštini Srbije i odbornika u Skupštini Beograda doprineti jačanju partnerstva između reprezentativnih organizacija osoba sa invaliditetom i nadležnih organa zakonodavne i izvršne vlasti.

Pokret će takođe, kako se navodi, obezbediti konsultativnu ulogu osoba sa invaliditetom i NOOIS u svim relevantnim procesima usvajanja i praćenja sprovođenja propisa i strateških dokumenata vezanih za unapređenje života osoba sa invaliditetom.

Ispred Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije Protokol je potpisala Ivanka Jovanović, izvršna direktorka NOOIS.

Objavljeno: 30.04.2012

Izvor: , B92 .

Baza korisnika