Принцип једнакости један је од основних у друштву, рекао лидер СПС-а и председнички кандидат Ивица Дачић, приликом потписивања Протокола о сарадњи са Националном организацијом особа са инвалидитетом. СПС није разговарао са СНС и ДС о формирању нове владе, каже Дачић.

Кандидат за председника Србије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић потписао је данас Протокол о сарадњи с председником Националне организације особа са инвалидитетом Миланом Стошићем, истакавши да је принцип једнакости један од основних принципа који треба да краси свако друштво.

Ivica-Dacic.jpg
Ивица Дачић и Милан Стошић потписују Протокол

"Свим групама грађана мора да се обезбеди коришћење права која им припадају по закону и која им обезбеђују равноправан положај у друштву. Политичка опција којој припадам и ја увек смо се залагали за права особа са инвалидитетом", рекао Дачић у Центру "Сава".

Председнички кандидат је појаснио да, када говори о правима особа са инвалидитетом, мисли о њиховом запошљавању, стварању услова да приђу објектима да своја права остварују, доношењу нове стратегије за наредних 10 година...

"Без обзира на изборни резултат и положај социјалиста у наредној влади, обавезали смо се данас да ћемо у наредном периоду јачати партнерске односе и залагати се за положај особа са инвалидитетом", нагласио је Дачић.

Милан Стошић је нагласио да је Национална организација особа са инвалидитетом, мотивисана досадашњом сарадњом, решила да и на овај начин настави партнерски однос са свим странкама које имају жељу да помогну овој групи становника.

"Интерес инвалида и њихове организације је да се њихове виталне потребе регулишу на системски начин. Обавеза државе се подразумева, с обзиром да у Србији има око 800.000 особа са инвалидитетом и 14 репрезентативних удружења", закључио је Стошић.

Објављено: 19. apr 2012

 Извор: РТС

Baza korisnika