Konferencija za novinare 26.02.2014. 

Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) održala konferenciju za novinare - 26. 02. 2014. -  UNS Press centar, 11 sati

"NOOIS se ograđuje od poziva na protest osoba sa invaliditetom i nerealnih zahteva Udruženja Feniks i poziva sve političke stranke na potpisivanje Protokola  o saradnji.

Povodom najave Udruženja osoba sa invaliditetom Feniks i udruženja iz pojedinih gradova da će organizovati protest osoba sa invaliditetom ispred zgrade Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike 5. marta, Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS)  saopštava da se ograđuje od svih njegovih zahteva, uključujući i pozivanje članova da glasaju za određenu političku stranku.

NOOIS kao krovna organizacija osoba sa invaliditetom i ovog puta će ponuditi svim političkim strankama koje učestvuju u predizbornoj kampanji potpisivanje Protokola o saradnji sa invalidskim pokretom, kako bi nakon izbora - delovanjem u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, obezbedili uključivanje osoba sa invaliditetom u sprovođenje propisa i strateških dokumenata", navodi se u saopštenju Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije.

Učesnici: Milan Stošić, predsednik NOOIS, Ivanka Jovanović, izvršna direktorka NOOIS, Svetlana Vlahović, potpredsednik NOOIS, Mihailo Paljević, potpredsednik NOOIS 

 

Snimak događaja: (snimak u full screen-u možete pogledati u rubrici Video UNS-a

Fotografije sa konferencije za novinare.

Konferencija za novinare 26.02.2014. Konferencija za novinare 26.02.2014. Konferencija za novinare 26.02.2014. Konferencija za novinare 26.02.2014.
 Konferencija za novinare 26.02.2014.  Konferencija za novinare 26.02.2014.  Konferencija za novinare 26.02.2014.  Konferencija za novinare 26.02.2014.

 

 

 

 

 

--------------

NOOIS – Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom osnovana je 2007. godine po ugledu na evropske zemlje. Čini je 15 saveza registrovanih na republičkom nivou, koji zastupaju osobe svih vrsta invalidnosti – telesnih, senzornih i osoba sa intelektualnim teškoćama. U svom sastavu ima više od 400 lokalnih organizacija, koje zajedno govore u ime više od 700.000 osoba sa invaliditetom i njihovih pravnih zastupnika. Lideri ove organizacije dobili su od svojih članova mandat da u njihovo ime pregovaraju sa državnim organima, redstavnicima državnih institucija, narodnim poslanicima, međunarodnim organizacijama, kao i predstavnicima zaduženim za pitanja invalidnosti u Svetu Evrope, Evropskoj komisiji, UN, Međunarodnom komitetu za praćenje primene UN Konvencije o ljudskim pravima osoba sa invaliditom, i dr.

------------------------

Izvor:

UNS Press centar, 26. 02. 2014

Baza korisnika