Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentMe_Edocs has a deprecated constructor in /home/nooisrs/public_html/plugins/content/me_edocs/me_edocs.php on line 17

Novi Sad 20.11.2018.

Da žene mogu sve ali da snažno treba da se bore za svoj uspeh usaglasile su se govornice na konferenciji „Women in Business, Media & Culture” posvećenoj podsticanju ženskog preduzetništva koja je održana u hotelu „ Šeraton” u Novom Sadu.

Na konferenciji koju je organizovala kompanija Color Media Communications, učestvovalo je 50 uspešnih žena, kao i 50 studentkinja koje žele da se po završetku studija oprobaju u biznisu, medijima i kulturi. Događaju su prisustvovale  predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, poverenica za ravnopravnost Brankica Janković kao i Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

Na poziv organizatora da kao jedna od 50 uspešnih žena Srbije prisustvuje konferenciji odazvala se Ivanka Jovanović, izvršna direktorka NOOIS-a. Ivanka je prisustvovala konferenciji i  podelila svoje iskustvo sa uspešnim studentkinjama.

Konferenciju je otvorila Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije  "Studentkinjama, koje su ovde prisutne, a od kojih su neke i buduće preduzetnice, poručujem da moraju da budu veoma uporne i da moraju stalno da rade na sebi i da se ne obaziru na to kako ih drugi vide i da odrede jasan cilj"

"Smatram da snaga i uspeh, lični, ali i društva uopšte, dolazi i od nesebične podele znanja i zato mislim da su ovakve akcije upravo jedan sjajan put za ohrabrivanje mladih žena", rekla je Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević rekla je „Ovo je mesto i prilika, da u prisustvu velikog broja žena istaknem činjenicu da uz jako samopouzdanje, hrabrost i istrajnost, skoro svaka žena u današnjem vremenu može i treba da uspe Uzimajući u obzir i svoje osnovno profesionalno opredeljenje, kao diplomiranog violiniste, Miloševićeva je ukazala na svoju posebnu obavezu, koja se ticala toga da ne zapostavi uloženo znanje i talenat. Ali, kao žena, koja je sa 18 godina ušla u svet politike, gde se po definiciji traži borba i snaga, jasno je da je sve ove godine morala uspešno balansirati između ovih, na prvi pogled, nespojivih profesija.„I zato je moja poruka uopšte da je potrebno verovati u sebe, svoje snove i ideale i tako će i uspeh sam po sebi doći“, rekla je Dragana Milošević.

“U poslednje vreme sve više se priča o ženskom preduzetništvu, žene su sve više u biznisu i drago mi je da je tako, a Grad se trudi da ih konkretnim potezima podrži. Svake godine između 70 i 80 žena dobije sredstva da pokrene sopstveni biznis, a ove 2018. prvi put smo obezbedili sredstva preko Vlade Republike Srbije i Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj za one žene koje već posluju i postoje na tržištu godinu dana ili više. Taj konkurs je završen i očekujemo da potpisivanje ugovora obavimo u narednom periodu, i to je siguran sam, snažan podstrek za žensko preduzetništvo na teritoriji Grada Novog Sada”, rekao je Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu grada Novog Sada.

Nakon radnog ručka koji je bio organizovan u hotelu Šeraton, učesnice su posetile izložbu “Percepcije: Žena po meri društva?” koja je u Galeriji Matice srpske organizovana u saradnji sa British Council-om.

Zene u biznisu

SPISAK UČESNICA KONFERENCIJE I NJIHOVE BIOGRAFIJE MOŽETE POGLEDATI NA LINKU DOGAĐAJA

Žensko preduzetništvo u biznisu, medijima i kulturi

Save

Baza korisnika