100

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је 21. јула 2019. године, поводом славе Општинске организације Сремски Карловци „Свети Прокопије“, уручио путничко возило Савезу инвалида рада Војводине, које ће омогућити боље услове рада за све 34 општинске организације у АП Војводини.

Возило је додељено на предлог Националне организације особа са инвалидитетом Србије, а свечаном уручењу присуствовале су и в.д.  помоћника министра из Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, Биљана Барошевић и извршна директрока НООИС-а, Иванка Јовановић.

Приликом уручења возила, многобројним члановима ове организације обратио се министар Зоран Ђорђевић и између осталог рекао:

„Трудимо се да ослушкујемо потребе свих грађана па тако и особа са инвалидитетом, они морају да знају да су равноправни учесници друштва и да ћемо у складу са могућностима које држава има, максимално да им излазимо у сусрет како бисмо могли да решимо њихове проблеме. Они су ти који најбоље знају шта им је потребно.“

101

Председница Савеза инвалида рада Војводине Стана Свиларов, захвалила се министру, в. д. помоћнику министра Биљани Барошевић и извршној директорки Националне организације особа са инвалидитетом Србије Иванки Јовановић на посети и овом великодушном гесту и истакла да је ресорно министарство увек излазило у сусрет потребама удружења али не само овог већ и свим особама са инвалидитетом у Републици Србији.

Путничко возило ће Савезу инвалида рада Војводине омогућити лакшу сарадњу са свим општинским организацијама и локалним самоуправама у АП Војводини, како би у наредном периоду заједнички организовали различите активности у циљу побољшања услова живота и рада чланова.

102

Министар Ђорђевић, Б. Барошевић, И. Јовановић и бројни чланови су том приликом присуствовали и литургији у Саборној цркви.

Након тога в. д. помоћника министра Биљана Барошевић отворила је изложбу радова и слика Општинске организације Сремски Карловци, Ковачица и Алибунар којој је присуствовало преко 250 учесника из свих општинских организација АП Војводина.

103

Том приликом присутнима се обратила и И. Јовановић и истакла значај сарадње НООИС-а и Савеза инвалида рада Србије, као и доприноса заједничком раду на унапређењу положаја свих особа са инвалидитетом у Србији. У знак захвалности, домаћини су НООИС-у поклонили уметничку слику.

Baza korisnika