Београд, 11.11.2020.

Србија и свет данас обележавају Дан примирја у Првом светском рату, а тим поводом председник Србије Александар Вучић уручио је одликовања заслужним појединцима и институцијама.

У складу са епидемиолошком ситуацијом председник РС Александар Вучић обратио се добитницима и грађанима у 11.00 часова у згради Генералног секретаријата председника Републике (ул. Андрићев венац 1). Организован је директан пренос на првом програму РТС-а. У име свих добитника говорио је доктор Предраг Кон, добитник ордена Карађорђеве звезде.

11.11.2020. Predsednik

“Поводом одликовања НООИС-а од стране председника Републике Србије, Александра Вучића, сребрном медаљом за заслуге, упућујем честитке целом инвалидском покрету и изражавам огромно задовољство добијеним признањем које је изузетно велика част, али и одговорност за наше даље деловање. Захваљујем се и на подршци Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а нарочито Сектору за заштиту особа са инвалидитетом на челу са помоћником министра, Биљаном Барошевић, на подршци и партнерском деловању, те у том смислу ово јединствено признање припада свима нама заједно! Поносна сам што је НООИС препознат од стране државе као једна од организација заслужних за допринос у области којом се бавимо. Надам се да ћемо ово велико признање оправдати даљим залагањем за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Србији и резултатима који ће показати да ова наша "борба" има смисла и да то што радимо допире до сваке особе са инвалидитетом! Заиста, велика част и још већа одговорност!” – Иванка Јовановић

Odlikovanja

Baza korisnika