18.новембар 2020. година

Овогодишња награда за приступачни аеродром припала је аеродрому у Копенхагену.

 

Kopenhagen aerodrum

Жири је импресиониран аеродромом у Копенхагену који је учинио приступачним и инклузивним услуге за особе са инвалидитетом у посебно тешком времену за ову индустрију. Судије су похвалиле висококвалитетне аеродромске објекте и услуге, укључујући интерактивни путоказ прилагођен особама с инвалидитетом, е-капије и столове за пријаву за особе са инвалидитетом и добру везу са јавним превозом у непосредној близини улаза у аеродром, омогућавајући пружање помоћи од железничке платформе до аеродрома особама са инвалидитетом. Жири је навео да веб локација аеродрома (https://www.cph.dk) ефикасан канал комуникације са јасним информацијама и могућношћу улагања жалбе уколико се не поштују права особа са инвалидитетом. Аеродром је такође похваљен због своје редовне и опсежне обуке особља, која се пружа не само онима који морају да прођу такву обуку у складу са Уредбом 1107/2006, већ и свима који раде на аеродрому, од продавача до особља обезбеђења.

О награди

Као део Меморандума о разумевању који су 2016. године потписали ACI EUROPEи Европски форум за особе са инвалидитетом (ЕДФ), Награда за приступачни аеродром одаје признање најбољем аеродрому у Европи у погледу нивоа приступачности, као и квалитета понуђене помоћи и услуге. Такође, награда је намењена подстицању других аеродрома да наставе са радом на уклањању баријера са којима се особе са инвалидитетом и особе са смањеном покретљивошћу и даље суочавају током путовања.

Жириј за награду приступачан Аеродром састоји се од чланова извршног одбора ЕДФ-а и Андрас Могиоро, правник у јединици за социјална питања - Права путника и једнаке могућности DG MOVE, Европске комисије.

Жири је похваллио аеродрoм Málaga-Costa del Sol.

Malaga aerodrum

Baza korisnika