Београд, 19.04.2021.

У оквиру манифестације „Дани Београда” у Сава центру свечано су уручене награде града Београда за 2019. и награде града Београда – деспот Стефан Лазаревић за 2020. годину. Награде су уручили градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и председник Скупштине града Никола Никодијевић.

 

 Jovana Lazic 2021

Градоначелник је изразио задовољство што се обраћа на дан када су 1867. године кнезу Михаилу Обреновићу на Калемегданској тврђави предати кључеви града и када је Београд након три века отоманске окупације постао српски град.

Београд, пре свега, чине људе и оно што они раде, навео је Радојичић и поручио добитницима награда да су протекле две године учинили много добрих и важних ствари за Београд и Србију.
 
– Зато вам Град овом наградом одаје највеће признање за изузетан допринос у областима уметности, музике, медицине, науке, архитектуре и урбанизма, проналазаштва, образовања, спорта, заштите животне средине, херојских дела и другог. Ваша посвећеност, ентузијазам, вредан рад и херојство доприносе да наш град још брже напредује и да се његова слава преноси и ван граница наше земље. Честитам свим добитницима јер ваша достигнућа су импресивна, а поготово ако имамо у виду околности, пандемију, у оквиру које сте радили и стварали. Сигуран сам да ће у наредним годинама, ваша дела, као и дела ранијих добитника, представљати подстицај и инспирацију за све вредне људе и посвећене професионалце у Београду – нагласио је Радојичић.
 
Награду града Београда за 2019. годину у области Стваралаштво младих за уметност додељена је Јовани Лазић. НООИС је подржао Јованину кандидатуру за награду 2020.године и овом приликом честитамо Јовани и желимо јој да настави са неговањем уметничког пре свега музичког стваралаштва.
Jovana Lazic 2021 dodela
 
Више информација о награђенима на сајту Града Београда  

 

Baza korisnika